17Maj/18

Dita 2

Ajet Kuranor:“Ditë të caktuara, e kush është i sëmurë prej jush ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë ai (le të agjërojë) më vonë aq ditë. E ata që i rëndon ai (agjërimi), janë të obliguar për kompensim, ushqim (ditor), i një të varfëri, ai që nga vullneti jep më tepër, ajo është aq më mirë për të. Mirëpo, po qe se e dini, agjërimi është më i mirë për ju.“ (El-Bekare 184)

Vazhdo leximin

15Maj/18

Mauji i Ramazanit 2018

Njoftohet xhemati i nderuar i Xhamisë Ikra si dhe të gjithë besimtarët e Siegen-it me rrethinë, se ditën e mërkurë (16 Maj 2018), pritet të jetë Dita e e Parë e muajit të madhnueshëm të Ramazanit dhe namazi i natës së parë të teravive (në Xhaminë Ikra) do të falet ditën e martë (15.05) menjëherë pas Jacisë (namazi i Jacisë falet në 22:45).
Ju urojmë nga zemra gëzuar muajin e bekuar të Ramazanit.
Allahu na bëftë prej atyre që do ta agjërojnë Ramazanin me besim dhe shpërblim, si dhe prej atyre që do falemi netëve të Ramazanit dhe do ta qëllojmë me adhurim Natën e Kadrit.

Me respekt Xhamia Ikra Siegen

24Mar/18

Koha verore 2018

Besimtar të nderuar,

prej datës 25.03.2018 fillon koha verore, që dmth se në natën në mes të dates 24.03.2018 dhe 25.03.2018, në ora 02:00 shtyhet ora për një orë përpara, pra akordohet ora 03:00.

Çfar ndryshimi do të kemi te kohët e namazeve?
Koha e namazeve po ashtu do të shtyhet për një orë.

Ndryshim të veçant do të pësoj namzi i xhumasë:
Namazi i xhumas prej datës 30.03.2018 do të falet duke filluar nga ora: 14:45.

me nderime Kryesia