29Qer/17

33. Freundschaftsfest am 1. Juli 2017 ⋅ Integration (er)leben!

Bashkëatdhetar të nderuar,

me datën 01.07.2017 mbahet Freundschaftsfest-i i 33 me radhë.

Hapja e këtij manifestimi bëhet në ora 14:00.

Do të marrin pjesë bashkësi dhe organizata të ndryshme nga më shumë se 20 nacionalitete, ku do të ofrohet program i pasur me muzikë, vallëzim dhe poashtu do të ofrohen specialitete ushqimore nga nacionalitete të ndryshme.

Natyrisht se edhe ne, por edhe klubi shqiptar Shqiponja do të jemi aty prezent dhe do të ofrojmë specialitete ushqimore shqiptare.

Prandaj i ftojmë të gjithë baskëatdhetarët që të na vizatojnë dhe të kalojnë një pasdite të mirë familjare.

25Qer/17

Urimi i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare – Gjermani

Gëzuar Fitër Bajramin

Esselamu alejkum

Të nderuar vëllezër besimtar,

Unioni i qendrave Islame Shqiptare në Gjermani i uron të gjithë shqiptarët në Gjermani, në mbarë trojet e tyre etnike, por dhe mbarë myslimanët anembanë botës:

“Gëzuar për shumë vjet festën e madhe të Fitër Bajramit!”

Myslimanët në mbarë botën, mbyllën agjërimin e muajit të bekuar të Ramazanit, mbyllën muajin e Kuranit, muajin e xhamijave, muajin e agjërimit, muajin e zekatit, muajin e mirësisë dhe ndihmës ndaj nevojtarëve. Ai ishte një muaj i mbushur me ushqim shpirtëror, muaj plot me vepra të mira, vlera sublime, komunikim ndërnjerëzor, respekt, frekuentim të xhamive, lexim të Kuranit etj…

Festa e Fitër Bajramit është një shans solidariteti me familjen islame, por edhe me familjen e madhe njerëzore. Prandaj dhe e lusim Zotin e lartësuar që t’ua ketë pranuar të gjithëve agjërimin e këtij muaji, lutjet, sadakanë dhe të gjithë veprat e mira që keni bërë!
Zoti i ktheftë këto ditë të bekuara sërish mes jush!

Gëzuar! Gëzuar! Gëzuar!

Me shumë selame dhe respekt:

Mensur ef. Halili

24Qer/17

Urimi i Kryetarit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

URIMI I KRYETARIT Z. SKENDER BRUÇAJ PËR FITËR BAJRAM

Bismil-lahi Rrahmani Rrahim!

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

Të nderuar besimtarë myslimanë shqiptarë, kudo që ndodheni!

Më lejoni që në këto çaste të gëzuara të festës se Fitër Bajramit, këtij momenti të gëzimit dhe të lehtësimit shpirtëror, t’ju përcjell mesazhet e mia më të sinqerta për një jetë sa më të lumtur, për shëndet dhe mirësi, për sukses në çdo sferë të jetës; me shpresën e madhe, që Zoti të na ketë falur mëkatet tona dhe të ketë pranuar adhurimet, lutjet dhe sakrificën tonë. Vazhdo leximin %s

24Qer/17

Njoftim

Njoftohet xhemati i nderuar i Xhamisë IKRA-Siegen, se ditën e dielë (me datë 25 qershor 2017), pritet të jetë Dita e e Parë e Fitër Bajramit.

Namazi i Sabahut do të falet në orën 04:45,

kurse Namazi i Bajramit do të falet në orën 06:00.

Allahu i pranoftë adhurimet tona dhe mbarësi e mirësi na dhashtë në familjet tona! Gëzuar për shumë vjet Fitër Bajramin!
Me respekt: Xhamia Ikra Siegen

24Qer/17

Teravija e fundit u fal…

Teravija e fundit u fal…
Syfyri i fundit u henger…
Edhe pak ore na kane mbetur per t’u ndare me misafirin e nderuar… nuk e dime a do te kemi me nderin ta presim prape…
O Ramazan, nuk po te themi lamtumire, por po te themi mirupafshim duke e lutur Allahun e madherishem qe te na e mundesoje te takohemi prape e inshallah te te presim me mire se kete vit… te ta dime vleren tende te madhe…
O Allah, na e prano agjerimin e cdo veper tjeter te mire, dhe na e mundeso te takohemi serish me mikun e dashur te zemrave tona!!!
O Allah, ti je Zot i Ramazanit, por edhe i 11 muajve te tjere pas Ramazanit…
Na e mundeso te te adhurojme ne menyren sa me te mire derisa te ndahemi nha kjo bote!…

23Qer/17

Dita 28

Ajet Kuranor: “O ju njerëz, vërtet Ne ju krijuam juve prej një mashkulli dhe një femre, ju bëmë popuj e fise që të njiheni ndërmjet vete, e s’ka dyshim se te Allahu më i ndershmi ndër ju është ai që më tepër është ruajtur (këqijat), e All-llahu është shumë i dijshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë.“(El-Huxhurat: 13). Vazhdo leximin %s