26Mai/17

Urimi i kryetarit të KMSH

26Mai/17

Mesazhi i Bashksise islame te Kosoves

Prishtinë, 26 maj 2017

Urimi i Myftiut të Kosovës, Mr. Naim Tërnava për besimtarët dhe qytetarët e Kosovës me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit

Të nderuar besimtarë!

Vëllezër e motra!

Të nderuar qytetarë të Kosovës

Nesër, myslimanët anekënd botës nisin agjërimin e muajit të bekuar të Ramazanit, prandaj më lejoni që në emër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës dhe në emrin tim personal t’ju drejtohem me përgëzimet më të mira, duke ju dëshiruar që këtë muaj ta jetoni me të gjitha mirësitë e begatitë e tij. lexo më tutje

26Mai/17

Mesazhi i Bashkësisë Islame të Maqedonisë

Mesazhi për media i Reisul Ulemasë H. Sulejman ef. Rexhepit, me rastin e Ramazanit 2017

„O besimtarë!
Ju është urdhëruar agjërimi, ashtu siç u ishte urdhëruar atyre para jush, që të mund të ruheni nga të këqijat.“
(El-Bekare – 183)
Të dashur besimtarë,
Muaji i Ramazanit është muaj i veçuar nga ana e Allahut xh.sh; e ka veçuar me shumë ngjarje të shenjta, me shumë raste e ndodhi të cilat kanë bërë që njerëzimi të sheh dritë, ta prekë paqen, mirëqenien, ta shijojë lumturinë dhe rehatinë!
lexo më tutje

25Mai/17

Fëmija i vogël

Fëmija i vogël e pyet nenën: Përse po qan?
Sepse jam grua‘ I thotë nëna! Nënë nuk po të kuptoj!‘ iu përgjigj djali. Nëna e afron nga vetja e pëqafon dhe i thotë: ‚ As që do me kuptosh ndonjëherë, biri im‘
Me vonë fëmija e pyet babain e tij: Përse po me duket se nëna po qan pa arsye?‘ Të gjitha gratë qajnë pa arsye, kështu iu përgjigj i ati fëmijës.
lexo më tutje